Jeanneret Wines

previous arrow
next arrow
Slider

Jeanneret Wines

Jeanneret Wines grundades av Denis och Pat Jeanneret.

Denis Jeanneret och hans fru Pat flyttade till Clare Valley i Södra Australien på 80 talet. Denis och hans fru bestämde då sig för att bli självförsörjande. De började tillverka vin för självändamål, här kom hans examen i kemi väl till pass. Det visade sig att han hade en fallenhet för att göra bra viner. Efter att ha producerat viner för eget behov beslöt de sig att 1992 grunda Jeanneret Wines. De började sälja viner 1994, då bestämde sig även deras son Ben för att börja arbeta inom företaget.

Efter Denis plötsliga bortgång 1999 tog Ben över vineriet.  Efter att till en början ha haft kapacitet till att pressa 5 ton druvor, pressar nu Jeanneret 350 ton druvor årligen och producerar 12 000 lådor vin under varumärket Jeanneret.  Den självlärda Ben har blivit en av Australiens mest kända vinmakare med Riesling druvan som sin specialitet. Ben utsågs till en av ”Ten Dark Horses” 2015 av James Halliday och fortsätter att producera premiumviner som givit Jeanneret titeln ”Five Star Winery”.

När man diskuterar vinframställning med Ben så är hans filosofi att först och främst låta naturen göra sitt arbete. Därför handplockas alla druvor ifrån vinstockarna. Under vinframställningen så uppmuntrar Ben en så liten hantering som möjligt av vindruvssaften så att vinet kan jäsa i sin naturliga takt. Enligt Ben så är detta det bästa sättet för vinet att bibehålla sin regionalitet.