Garcés Silva

previous arrow
next arrow
Slider

Garcés Silva

År 1999 planterade familjen Garcés Silva de första vinstockarna på sin egendom i Leyda och blev därmed pionjärer när det gäller att producera Sauvignon Blanc och Pinot Noir, och därefter Chardonnay och Syrah. Familjen startade sitt första Vineri år 2002 i Leydadalen med sina Amayna-viner och senare med Boya. De är kända som en vingård som sätter vinframställningstrender angående stil, personlighet och fokus till kvalitet och har lyckats bygga ett varumärke med en upplevelse för vinälskare. Vinproducenten Diego Rivera började arbeta på Viña Garcés Silva 2015 och tillförde en ny stil med vinerna med fokus på individuell vinodling för att lyfta fram de olika platserna inom vingårdarna.

Vingården ligger på 12 km i rak linje från Stilla havet och började odlas ekologiskt 2019 och hela vingården och vingården är certifierade hållbara. De var även Först att plantera Syrah i Leydadalen.