DOMAINE FRANÇOIS MIKULSKI
Sedan Marie-Pierre och François Mikulski första årgång år 1992 har man fortsatt vårt åtagande att producera högkvalitativa Bourgogne-viner med äkthet, elegans och renhet. Liksom människor är vinrankor levande och behandlas med omtanke. En noggrant bevarad biologisk balans i jorden hjälper dem att uppnå deras främsta odlingmål.
Man siktar på mellan 45hl och 50hl för vita viner och cirka 35hl för våra röda viner. Deras vinframställningsprocess börjar med pneumatisk pressning följt av noggrann avskiljning av must. Naturlig jäst är tillräckliga för att sockrar ska fermentera under tre till fyra månader i svala källare byggda i fast berg, med konstanta temperaturer på 6°C till 8°C på vintern. Åldrandet sker i ekfat på jästfällningen under en 12-månadersperiod (man använder cirka 20% ny ek), följt av klarning, en viktig process för att uppnå vinets elegans, doftprecision och lagringspotential. Resultatet av en 30 månaders långa process återspeglar en hängivenhet till detaljer och användningen av avancerad vinodlingsutrustning. Deras passion för att hantera hela vinframställningsresan, från markodling till buteljering, är uppenbar. Med ett stabilt team och fokus på generationsskifte av kunskap upprätthåller de traditionen.
Då dessa viner är väldigt eftertraktade så säljer vi de på allokering.
För tillgänglighet och mer information vänligen mejla till: info@tuesdaywine.se