Boekenhoutskloof

BOEKENHOUTSKLOOF

BOEKENHOUTSKLOOF

BOEKENHOUTSKLOOF

previous arrow
next arrow
Slider

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof är en av de mest berömda av alla sydafrikanska vingårdar och röstades fram till Winery of the Year 2012 av den inflytelserika sydafrikanska journalisten John Platter. Grundades 1776 och ligger i ett avlägset hörn i den vackra Franschhoek-dalen. Den största berömmelsen kom efter 1993 när de nya ägarna helt återställde vingården och etablerade nya planteringar av druvsorter som Syrah, Cabernet Sauvignon, Grenache och Viognier.

Drivkraften här är den oortodoxa individualisten vinmakaren Marc Kent, ett geni med ett orubbligt engagemang till högsta kvalitet i allt han gör.

Ett av de mest ikoniska vinerna i Boekenhoutskloof är det berömda The Chocolate Block, ett rött vin med en blend som ändras varje år enligt de nyckfulla förändringarna i skördarna, men bygger i stor utsträckning på Syrah. Källan till vinets namn är fortfarande ett mysterium, eftersom Boekenhoutskloofs ägare vägrar att avslöja ursprunget, men nyckeln är att vinet är sublimt.

Namnet Boekenhoutskloof kommer från Boekenhout som är ett inhemskt bok-träd högt värderat för att göra fina möbler. Kloof betyder ravin.

Klicka på länken för deras hemsida http://www.boekenhoutskloof.co.za/legal